طلبه امروزی

طلبه امروزی

۳ مطلب در فروردين ۱۳۹۰ ثبت شده است

بسم الله الرحمن الرحیم

زمانی که می خواهیم راجع به افراد صحبت کنیم معمولا به سراغ اوصاف آنها می رویم. می گوئیم فلانی شجاع است ، آن یکی تعلق به دنیا ندارد و دیگری ایثارگر است و ...

قطعا نمی توان گفت هر فردی تنها یک وصف خوب یا بد دارد و بس، بلکه انسانها دارای مجموعه اوصاف هستند و گاه یکی از آن وصفها به قدری برجسته می شود که یک انسان را از دیگران متمایز می کند البته ناگفته نماند که این وصف و خلق می تواند جزء اخلاق حمیده و یا رذیله باشد.

زمانی که می خواهیم راجع به شخصیت با عظمت ام ابیها فاطمه الزهرا (س) که صاحب همه اخلاق حمیده و عاری از هر گونه اخلاق رذیله هستند صحبت کنیم قطعا باید راجع به اخلاق حمیده ایشان سخن بگوئیم.

اما براستی برجسته ترین وصف اخلاقی ایشان کدام است؟

 علت اساسی دشمنی دشمنان ایشان چیست؟

آیا زمین فدک علت اصلی برافروخته شدن دشمنانشان گردید و یا اینکه یکی از اخلاق های حمیده ایشان؟

اگر اینگونه است که اخلاق حمیده ایشان علت برافروخته شدن دشمنانشان گرددید آن خلق محوری کدام است؟

ساده زیستی، نماز های طولانی ، کمک به نیازمندان ، ایستادگی در دفاع از حریم ولایت؟؟!!

  • رسول ساکی

بسم الله الرحمن الرحیم


اگر قلب کسی مریض نباشه و قصد لجاجت هم نداشته باشه، حتما بعضی از موضوعات رو که هیچ عقل سلیمی اونها رو رد نمیکنه ، قبول داره ، اما اگر بنا داشته باشه با هر چیزی که مطرح میشه فقط مخالفت کنه، مثه همون بنده خدایست که خودش رو بخواب زده بود و حتماً می دونید بیدار کردن چنین آدمی به چه معناست !  

حالا شما واسه یه اینجور آدمی هر چی می تونی دلیل بیار! امان از کوچکترین تأثیر. آخه از امروز میگن: نرود میخ استدلال در قلب مریض  این رو گفتم که بعداً کسی نگه؛ آقا نتونستی بعضی ها رو قانع کنی! ملاک قانع شدن همه افراد جامعه نیست! واسه اینکه بعضی ها شبهه عینی دارن نه شبهه ذهنی.

 

یکی از موضوعاتی که هر قلب سالمی اون رو قبول داره ؛ ضرورت یه مدل و روش واسه اداره جامعه است.

پس تو  بحث مدیریت و رهبری جوامع ، قدم اول اینه که یکی جامعه رو اداره کنه. بعید میدونم تو این مرحله کسی حرف و حدیثی داشته باشه.

بنای ما بر اینه که ابتدا از مباحث سلبی شروع کنیم بعد به مباحث اثباتی برسیم. به همین خاطر ابتدا از نقد روش های موجود شروع میکنیم و در نهایت به روش و مدل مطلوب خودمون که اصل مترقی ولایت مطلقه فقیه است می رسیم.

تو پست های بعدی رو این موضوع بیشتر با هم صحبت می کنیم. امیدوارم این بحث ها ذخیره ای واسه قبر و قیامتمون باشه.

  • رسول ساکی

 بسم الله الرحمن الرحیم

حالا ما فرض رو بر این گذاشتیم که کسی خودش رو به خواب نزده ؛ به همین خاطر خیلی شمرده شمرده و منطقی بحث می کنیم.

رضا خان

هیتلر

تو ضرورت وجود یه روش واسه اداره جامعه به ظاهر کسی اعتراضی و شبهه ای نداره و تنها باید روی چگونگی اون بحث کنیم.

یکی از انواع حکومت هائی رو که میشه گفت مدت های طولانی بر زندگی مردم در طول تاریخ سیطره داشته ، حکومت دیکتاتوریه۱ . تو این نوع از حکومت ، فرد دیکتاتور براساس میل و سلیقه شخصی خودش تصمیماتی می گیره که این تصمیمات بعداز اعلام از طرف اون به قانون تبدیل می شه و کسی جز خودش، توان تغییر اون قانون رو نداره.

 طرف‌داران حکومت استبدادی؛معتقدند این نوع حکومت ، امکان انباشت سرمایه ، برنامه‌ریزی متمرکز و تصمیم‌گیری قاطع رو واسه رفع موانع و توسعه فراهم می‌کنه.

عیب اصلی و محوری تو این سبک از حکومت اینه که هیچ شأن و ارزشی واسه کسی یا چیزی جز شخصی که حاکم هست وجود نداره ، چرا که قانون ، همون خواسته‌ی اوست و مهم نیست فرای نظر اون هم چیزی وجود داره یا نه.

 تو این نوع از مدیریت معمولا افراد متملق به دور حاکم جمع می‌شن واسه اینکه شما در صورتی می‌تونید به مسئولیت برسید که هرچی دیکتاتور بگه شما بگید از این بهتر چیزی نیست.

   تو تاریخ نمونه های زیادی از این نوع حکومت وجود داره و میشه گفت که این نوع حکومت به بن بست رسیده و دیگه کمتر جایی از این نوع حکومت ها وجود داره


 

۱- دهخدا در لغت نامه خود دیکتاتور را به خودکامه . خودرأی . مستبد و مطلق العنان معنا می کند

  • رسول ساکی